پلنر همان دفتر برنامهریزی است که امروزه محبوب شده و کارکردهای بسیاری یافته است. در این مقاله قصد داریم یک پلنر و ویژگیهای آن را بررسی کنیم.
داشتن پلنر چه مزایایی دارد؟
- منسجم شدن اهداف
- مشخص کردن اولویتها
- سازماندهی زندگی و کارهای روزانه، هفتگی، ماهانه و سالانه
- افرایش بهرهوری
- کاهش استرس و مدیریت بهتر بحرانها
- مدیریت دقیق زمان
- افزایش انگیزه
انواع پلنر
دستهبندیهای مختلفی برای پلنرها در نظر گرفته شده است که در ادامه به معرفی آنها میپردازیم.
انواع پلنر بر اساس تقسیمبندی زمانی
یکی از انواع آن، زمانبندی آن است که به انواع روزانه، هفتگی، ماهانه و سالانه تقسیم میشود. یک پلنر جامع میتواند شامل اهداف سالانه شما باید و هم اهداف و کارهای روزانه شما را در بر بگیرد. طبیعی است که اهداف روزانه، جزییات بیشتری از اهداف هفتگی، ماهانه و سالانه در خود جای میدهد.
پلنرها بر اساس اندازه
این موضوع بستگی به سلیقه شما دارد؛ اما معمولاً افراد از پلنرهایی استفاده میکنند که اندازه مناسبی داشته باشد تا بتوانند همیشه آن را به همراه داشته باشند، زیرا ممکن است به همراه نداشتن پلنر باعث شود شما کارها یا ایدههایتان را فراموش کنید.
انواع پلنر بر اساس موضوع
محبوبترین پلنرها امروزه عبارتند از؛
- پلنر شخصی
- پلنر تحصیلی یا پلنر برنامه ریزی درسی
- پلنر کسب و کار
- پلنر ورزشی
- پلنر سفر
- و …
بگذارید انواع این دستهبندیها را در یک جمله خلاصه کنیم که؛ شما میتوانید برای هر نوع هدفی که دارید یک پلنر مجزا داشته باشید.
یک پلنر خوب چه ویژگیهایی دارد؟

همهچیز به خودتان بستگی دارد. سبک زندگی و سلیقه شما میتواند روی شکل، اندازه، تعداد صفحات و دیگر ویژگیهای دفتر برنامه ریزی شما هم اثر بگذارد. توجه به این نکته هم مهم است که تا چه اندازه به جزییات برنامهریزیهای خود اهمیت میدهید. برخی از افراد قرار ملاقاتها یا شرح وظایف متعددی دارند و لازم است که هر لحظه دفتر خود را در دسترس داشته باشند. برخی از افراد دوست دارند که به طور هفتگی، ماهانه یا سالانه اهداف و کارهای خود را مشخص کنند.
حتماً تا همینجا هم متوجه شدهاید که هر پلنر مانند یک شخص، هویتی متفاوت از دیگری دارد؛ یعنی، میتواند کارکردهای مختلفی داشته باشد. بنابراین بهتر است در انتخاب دفتر مناسب برای پلنر این موضوع را در نظر بگیرید.
چه دفتری برای پلنر مناسب است؟
این روزها در بازار پلنرهای از پیش چاپ شده بسیاری وجود دارند اما باید توجه داشته باشید که همه آنها یک فرمت یکسان را به شما ارائه میدهند و ممکن است با هویت یا اهداف شما همخوانی نداشته باشد. مثلاً توجه به رژیم غذایی ممکن است در اولویتهای شما وجود نداشته باشد و صفحات بسیاری از آن پلنرِ آماده به این موضوع اختصاص یافته باشد. بنابراین اگر کمی خلاقیت به کار ببندید میتوانید با یک دفتر ساده، پلنری را که با نیازها و اهداف شما همخوانی دارد، طراحی کنید.
در پلنر چه چیزهایی میتوانیم بنویسیم؟
این بسیار بستگی دارد که در استفاده از پلنر خود چه هدفی را دنبال میکنید. برای مثال اگر آن را برنامه ریزی تحصیلی خود در نظر گرفتهاید، عناوین زیر میتوانند مواردی باشند که در دفتر یادداشت میکنید.
- اهداف شما از درس خواندن
- اهداف ماهانه
- اهداف هفتگی
- کتابهایی که باید مطالعه کنید
- ساعت بیداری و خواب
- میزان استراحت
- ارزیابی هفتگی و ماهانه
- چک لیست روزانه
- و …
در واقع باید پلنر خود را جوری برنامهریزی کنید که بتوانید بهراحتی از آن استفاده کنید و هر بار که به آن نگاه میکنید، بتوانید یک ارزیابی یا گزارش کلی از پیشرفتتان به دست بیاورید.
تو دو لیست چه تفاوتی با پلنر دارد؟
تو دو لیست صرفاً لیستی برای انجام دادن کارهای مورد نظر است. اما پلنر نگرشی ژرفتر به کارها و اهداف دارد. در واقع تو دو لیست گامی بعد از تدوین یک پلنر خوب است.
آیا از دستیار هوشمند نوتوپیا میتوان به عنوان یک پلنر استفاده کرد؟

دستیار هوشمند نوتوپیا K1 با طراحی ویژه و منحصر به فرد خود امکان آن را دارد که برای مقاصد مختلفی مورد استفاده قرار بگیرد. از آنجایی که این دفاتر به همراه یک اپلیکیشن در اختیار شما قرار میگیرند، امکانات ویژهای فراتر از یک پلنر معمولی را میتوانند در اختیار شما قرار بدهند. برای آنکه با امکانات ویژه آن آشنا شوید توصیه میکنیم ویدیوی زیر را تماشا کنید.